ALLA KONSTNÄRER

Alla konstnärer medverkar inte varje år, titta på ÅRETS DELTAGARE för att se vilka som är med i år.

 

ENSKILDA KONSTNÄRER / HANTVERKARE

  • Pia Carstens
   Mitt intresse for keramik började när jag som barn grävde upp lera ur Göta Kanal. Jag är uppvuxen nära kanalen i Söderköping. Jag fascineras av leran som ar ett underbart material och har oanade möjligheter. När jag sätter händerna i leran glömmer jag tid och rum. Det är skönt att få skapa efter eget huvud. Jag arbetar mest med bruksgods som brännes i 1 260 grader (stengods). vilket innebär att godset ar sintrat och tätt, även utan glasyr.
   pia.carstens@telia.com
  • Åsa Kummu
   Batiktekniken har kommit att bli det huvudsakliga uttrycksmedlet framför andra. Tekniken är för mig alltid ny, behöver och kan inte upprepa sig. Misstag i temperatur och färgblandningar, vax- och kemihantering kan helt oväntat ge nya kunskaper. Batiktekniken är en långsam process som ger tid till analys och meditation. Jag har även provat på oljemåleri, grafik, keramik och skulptur på ABF:s Konstskola 1977-1979. Åsa Kummu är född och uppväxt i Lansån, Överkalix kommun i Norrbotten. Bosatt och verksam i Norrköping sedan 1967. Autodidakt frånsett kurser i färg, bild och form. ABF:s konstskola 1977-1979 samt självstudier.
   kummu.dahlstrom@post.utfors.se
  • Ulf Ekervik
   Född i Stockholm 1949, bosatt i Mogata sedan 1982. Arbetar med olika grafiska tekniker samt akvarellmåleri. Lyfter gärna fram till synes triviala ting eller händelser ur vardagen för att ge dem en ny innebörd.
   ulfervik@telia.com
  • Margareta Oldfelt
   I ljust minne.
  • Lars Malm
   Jag arbetar med konsthantverk, t.ex. skåp med skulpturala inslag, eller skulptur, men också med reliefer, genombrutna, fristående eller för placering mot vägg. Jag blandar ofta tekniker eller användningsområden för att på så sätt skapa nya uttryck. Ofta arbetar jag med offentlig utsmyckning eller specialsnickerier av dekorativ art för t.ex. entréer, receptioner eller andra offentliga rum. I mitt konstnärsskap får ofta naturen och den triviala vardagen fungera som inspirationskälla. Jag arbetar mest med trä men ibland även med metall.
   malmlars@tele2.se
   Finns även på www.blandart.com
  • Janne Bergström
   Jag är en sån som gärna vill pröva nya tekniker och uttryckssätt. Min utgångspunkt är alltid teckningen och grafiken men min nyfikenhet har fört mig in på skulptur, textiltryck, måleri och nu broderi. Ingen, allra minst jag själv vet vad som kommer härnäst.
   fabianb@telia.com
   Finns även på www.blandart.com
  • Anna Beve
   Bosatt i Tåby. Arbetar med måleri i olja, akryl och blandteknik samt gör emellanåt skulpturer i olika material. Född i Stockholm 1953. Självlärd. Började som textilkonstnär på 1980-talet och vävde stora bilder i drygt 15 år. Lusten till ett snabbare och mer spontant uttryck gjorde att hon började måla istället. Hon målar i första hand i akryl men arbetar även med collage och olika blandtekniker. Då och då gör hon också mindre skulpturer i till exempel metall och textil.
   annabeve@gmail.com
  • Anna-Lena Rydberg
   www.fiberartsweden.nu/annalena/cv.html
   anna-lena.rydberg@tele2.se
  • Sigrid Ericson
   För det mesta arbetar jag med olja men även med en del akvarell och gouache. Minnesbilder från naturen är ofta mina inspirationskällor. Men även möten med människor och i övrigt det som kommer i min väg under vardagen.
   sigrideson@hotmail.com
   sigridericson.net
  • Björn Römert
   Har varit yrkesverksam som konstnär sedan 1996. Skulptur och måleri, där skulptur i metall har dominerat. Skulpturerna utmärks av rörelse och kroppsspråk som uttrycker känsla och förmedlar budskap.
   www.romert.com
   Finns även på www.blandart.com
  • Kåge Olsson
   Keramiker och stuckatör
   Design och offentlig utsmyckning
   Finns även på www.blandart.com
  • Stig Wallman
   Stig Wallman – Guldsmedsmästare
   Gabriella Wallman – Guldsmedsmästare
   www.guldmakeriet.com
  • Bengt W Larsson
   Krukmakare, finns på Skönbergagatan 24. Han arbetar med bruksföremål och har öppet helger året om.
   ramunder@hotmail.com
  • Ewa Schack
   Jobbar med keramik i Kopparslagargården tillsammans med Bengt W Larsson.
  • Eva Thorell
   Jobbar med keramik tillsammans med Bengt och Ewa samt smider smycken, mestadels i silver.
  • Lena Neander
   Jag arbetar med textilt konsthantverk, bruksvävar, dekorativa vävar, textila bilder och lite akvarell. Jag har min atelje i Söderköpings Rådhuset.
   mobil: 0702 – 72 26 76
   lena_neander@hotmail.com
   www.blandart.com
   http://www.ostgotakonst.se
  • FotoResurs
   Vi fotograferar, ID/körkort, porträtt, fastigheter och bröllop mm. Se vår websida.
   FotoResurs Studio & Ateljé Grottan. Komplett fotostudio med utställningslokal i gamla stadshotellet.
   www.fotoresurs.se
   info@fotoresurs.se
  • Ohla Söderlund
   Jag heter Ohla Söderlund och har bott i Söderköpings kommun sedan 1982.Jag har min ateljé i Rådhuset och där jobbar jag mest med grafik men jag sysslar även med oljemålning, akvarell, tecknandets svåra konst osv.
   Varmt välkomna att besöka mig där!
   ohlasoderlund@gmail.com
   www.ohla.nu
  • Ann Kåge
   Jag heter Ann Kåge och arbetar småskaligt med keramik och då främst bruksföremål. För det mesta sitter jag vid drejskivan men för att få variationer i uttrycket kavlar jag och bygger för hand också.
   http://annkage.se
   ann@annkage.se
  • Lena Carnebring
   Lena Carnebring arbetar med textil,garn och papper. Färgglada presenter som piggar upp och inbjuder till ett leende.
   madebylenabanana.blogspot.se
   madebylenabanana@gmail.com
  • Kerstin Danielsson
   Textilt konsthantverk – bruksvävar, bilder, broderier för både privat och offentlig miljö. Mina mattor finns att köpa hos Svensk Hemslöjd i Stockholm och Hemslöjden i Linköping. Jag har min ateljé i bostaden i Skärblacka.
   tel. 0702-203508
   danielssonkerstin@hotmail.com
   Finns på www.blandart.com och www.konsthantverkscentrum.org
  • Ulla Nerman
   Jag är en bildmakare dvs bilden är viktig och materialen kan skifta. Verken blir både två- och tredimensionella.
   Kimstadsvägen 75
   61020 Kimstad
   tel. 0705-152436
   ullabildmakare@gmail.com
   www.blandart.com
  • Leila Lagrén
   Jag är utbildad i dekormåleri, design och konstnärskap. Akvarell olja akryl skulptur teckning . Dekormåleriet är marmorering intarsia väggmålningar egna designade och mycket mer illusion tromp’e loeil träådring. Har ett litet Gallerie på landet Gallerie Art Smart Solberga gård 1 johanneslund utanför Söderköping.
   leila.lagren@gmail.com
   tel. 0725 – 87 97 13

   

  FÖRENINGAR / HANDLARE / ETC

   

  • Söderköpings Fotoförening
   Egen studio och fotolabb på Fix-området. Kurser, utflykter, tävlingar, etc.
   www.soderfoto.se
   yvonne.backstedt@telia.com
   Under Kultur I Skymning finns vi på Cafe Korskullen hos Johan Stenberg.
  • Cafe Korskullen
   http://www.soderkopingscamping.se
   korskullen@soderkopingscamping.se
  •  blandArt
   Söderköpings Rådhus, en tidstypisk 1700-talsbyggnad driver konstnärsföreningen blandArt ett galleri för konst och konsthantverk, Galleri Rådhuset. Där visas konst och konsthantverk av hög kvalitet året runt. I anslutning till ”Stora Galleriet” finns en permanent utställningsdel i två våningar där man kan köpa konst och konsthantverk. Föreningarna Gröna Galleriets Vänner, Söderköpings konstförening liksom Söderköpings kommun hyr ”Stora Galleriet” för egna konstutställningar.
   www.blandart.com
   blandart@blandart.com
  • Söderköpings konstförening
   Årets konstförening 2017.
   Föreningen får priset bland annat för sitt arbete med att ”väcka, underhålla och fördjupa intresset för konst och konsthantverk”. Dessutom nämns arbetet för att göra Söderköping till en bra plats att bo på för konstnärer, konsthantverkare och medborgare. Söderköpings konstförening arrangerar bland annat Kultur i skymning, utställningar, resor och utbildningar sedan 1985.
   medlemsavgift 200 kr
   Bankgiro 573- 0080
   Swish 1234969879
   Kontakt:
   www.soderkopingskonstforening.wordpress.com
   soderkopingskonstforening@gmail.com
   Ordf. Anders Svensson 0732434969, 012121472
  • Galleri Hassel
   Vi utför kvalitetsinramningar och har ett brett utbud av konstnärsmaterial samt ett stort konstsortiment. Bred kunskap och personlig service. Välkommen till vår butik.
   Telefon: 0121-121 35
   riitta@gallerihassel.com
  • Söderköpings Bokhandel
   Välkommen till Sveriges äldsta bokhandel, grundad 1815. Med programverksamhet, stort intresse för barn- och ungdomslitteratur och vårt nya antikvariat ser vi fram emot att tillfredsställa dina kulturella och litterära behov i en unik miljö. Vill du ha kontakt går det bra att komma förbi eller ringa på 0121/100 98 eller 070/222 7110 eller mejla oss på info@soderkopingsbokhandel.se eller sända oss ett meddelande på facebook.